KULTURË

32 vjet nga vdekja e Lasgush Poradecit

Sot janë bërë 32 vjet nga vdekja e Llazar Gushos, i njohur si Lasgush Poradeci.

Ai lindi në Pogradec më 27 dhjetor të vitit 1899 ndërkaq ndërroi jetë në Tiranë më 12 nëntor, 32 vjet më parë.

Ai la pas një pas një krijimtari të bukur që fitoi zemrën e lexuesit dhe kishte tërhequr vëmendjen e disa studiuesve të shquar të kulturës si Eqrem Çabej, Skënder Luarasi, Mitrush Kuteli, Sabri Hamiti, Ismail Kadare dhe të tjerë.