Kosova

Reagim i ashpër nga zv.ministrja Bajrami, ndaj provokimit të komisionarit Varhelyi

Provokimit apsurd të Oliver Varhelyi, komisionerit për Zgjerim dhe Fqinjësi në Bashkimin Evropian, ku në takim me Presidentin Serb, Aleksandar Vuçiq, në ball kishte vendosur librin me titull provokues për Kosovën, i ka reaguar ashpër në Twiter, zëvendësministrja e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Valdete Dushica-Bajrami.

Sipas shkrimit të sajë, Dushica-Bajrami, sa herë që dikush me dashje apo pa të, nuk e ka në kujtesë se Kosova është e pavaruar dhe sovrane, do t’ua rikujtojmë ne populli i Kosovës.

Shkrimi i plotë dhe i përkthyer:

“Kurdo që të kërkohet, ne do t’ju kujtojmë ju dhe ata që jetojnë në ëndrra të kota. Kosova është një, që Kosova është një shtet i pavarur dhe sovran, që Kosova është Republikë” ka shkruar Dushica-Bajrami.