Kombëtare

Nesër nënshkruhet marrëveshja për bashkëpunim në mes Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut

Presidenti serb Aleksandar Vuçiçq, kryeministrat Edi Rama dhe Zoran Zaev, të hënën do të marrin pjesë në një konferencë për “Mini Shengenin”.

Kabineti i Vuçiq lajmëroi se kryeministrat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, Edi Rama dhe Zoran Zaev, si dhe Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq dhe Ministri i Shëndetësisë do të marrin pjesë gjithashtu në konferencë, raportuan mediat serbe.

Me këtë rast, do të nënshkruhet një Memorandum Mirëkuptimi dhe Bashkëpunimi midis Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë për bashkëpunim në luftën kundër Covid-19.

“Do të nënshkruhet një marrëveshje ndërshtetërore midis Republikës së Serbisë dhe Republikës së Shqipërisë për lëvizjen e lirë të qytetarëve me letërnjoftime”, shtohet në deklaratë.