Gjeopolitikë

Në duart e kujt mbetet Siria?

Vendimi i presidentit të Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, për të tërhequr trupat amerikane nga Siria i lë të dobësuar aleatët në fushëbetejë dhe i forcon rivalët e mbështetur nga Irani dhe Rusia. Po ashtu shtron pyetjen: a është zhdukur vërtet kërcënimi nga Shteti Islamik?