Bota

Profili i presidentit të zgjedhur të ShBA-së, Joe Biden

Joe Biden së shpejti do të inaugurohet si president i ShBA-së në kohën kur vendi është në mes të një krize të paparë politike të brendshme dhe një pandemie globale shkatërruese.

Një politikan karriere, ai shërbeu si senator për tri dekada, si dhe më vonë si zëvendëspresident i Barack Obamas.

Biden është zotuar se do të shpejtojë vaksinimet kundër COVID-19, të sigurojë rimëkëmbjen ekonomike dhe të përpiqet të bashkojë një vend të ndarë thellësisht pas Presidencës së Donald Trumpit.