SRB-BIH-HR

Кurti očekuje Ramu i poručuje: Albanija nam je u srcu

Premijer Albin Кurti čestitao je premijeru Ediju Rami ponovni izbor za premijera Albanije, pozvao ga je da posjeti Кosovo kako bi razgovarali o pripremama za zajedničku sjednicu dveju vlada i poručio da Kosovo Albaniju ima u srcu, prenosi kosova.info.
Кurti je u pismu Rami naglasio da je ovaj njegov treći mandat ujedno i treća prilika da se sprovedu projekti koje su Albanci u Albaniji i na Kosovu dugo očekivali. Izrazio je punu spremnost kosovske vlade za povjećanje ekonomske saradnje, trgovinske razmjene i tržišne integracije, uklanjanjem barijera između Albanaca.

Кurti je Rami poželeo uspjeh tokom mandata, za koji navodi da dolazi u vreme prepuno izazova, među kojima su i suočavanje sa kovidom-19, oporavak i ekonomski rast i razvoj i konsolidacija demokratskih institucija. To su, naveo je Kurti, samo neki od izazova koji zahtjevaju maksimalnu posvećenost Rame.

“Ovo su izazovi u kojima Albanija može da računa na bezrezervnu podršku kosovske vlade”, poručio je premijer Kurti.

On je izrazio očekivanje da će u ovom Raminom mandatu Albanija vidjeti sveobuhvatan napredak i poručio da zajedno mogu da rade na unapređenju demokratskih principa, u borbi protiv kriminala i korupcije, utaje poreza, kao i za više pravde i prava i veću jednakost i prosperitet za Albance u celom regionu.

“Кosovo i njegovi građani neizjmerno se raduju razvoju i napretku Albanije, koju uvjek imaju na umu i u srcu. U Albaniji, Кosovo i Albanci svuda u regionu i svetu vide više od prirodne podrške u promociji i zaštiti svojih prava i sveukupnog razvoja”, naveo je Kurti.